Lampje van de dynamo blijft branden

Voor vele nog steeds een een moeilijk te bevatten deel van de Morris. Hier vind je hulp.

Moderators: Willem, Michel

Plaats reactie
Gerard Gerdez
Berichten: 2
Lid geworden op: zo 10 jan 2021 20:26:37

Lampje van de dynamo blijft branden

Bericht door Gerard Gerdez » zo 10 jan 2021 20:43:41

Hallo allemaal

Sinds een paar weken ben ik de eigenaar van een MM die in 1965 nieuw geleverd is in Nederland.

Vorige week branden tijdens het rijden het laderij lampje in de wagen
Onder de motor kap de puntjes van het contacteen paar keer op en neer bewogen en het probleem leek voorbij
Een paar dagen later ging hetzelfde lampje knipperen onder het rijden
Naar mij idee is het dan de dynamo of de regelunit dus die heb ik beide nieuw besteld en gemonteerd.

Echter als ik de wagen start brandt het lampje zwak,
Iets gas en het lampje gaat uit en als je meer gas geeft gaat het lampje heel vel branden
Iemand een idee wat te doen?

Teake
Vast meubelstuk van het forum
Berichten: 513
Lid geworden op: za 17 jul 2010 17:55:44
Locatie: Een West

Re: Lampje van de dynamo blijft branden

Bericht door Teake » ma 11 jan 2021 19:43:44

2 dingen om los van elkaar te bekijken:
1* De laadspanning, als deze 13,8 Volt is, dan laadt de accu in elk geval goed, te hoog of te laag levert op de lange duur problemen op.
2* De contacten van de kabels bekijken en schoonmaken, het lampje wat flauw brandt bij stationair draaien kan er op wijzen dat de dynamo nog geen genoeg power levert, of last heeft van een overgangsweerstand ergens, en dat hij bij een hoger toerental weer brandt kan juist teveel stroom zijn.
En ook hier, de multimeter laat je zien welke spanning je hebt bij welk toerental.

Meten is weten.
nooit klaar met werken

Plaats reactie